Followers

13 December 2011

6 disember - aq mula menyayangi dirimu, walaupun kau orang BARU

Semalam. Berborak dengan dia. Buat aq makin serba salah ! YA ALLAH.. aq nie sangat sangat rasa bersalahnya ! mainkan perasaannya.. tapi adakah dia serius ? bergetar hati aq bila dia kata dia sayangkan aq. Berkocak jiwa nie bila dia kata dia tak nak aq pergi dalam hidup aq ! tapi aq ? hari hari aq membohonginya ! hari hari aq menipunya ! dan hari hari jugak aq makin rasa kasih sayangnya.
          Dia pernah mengaku dengan aq yang dia tak sanggup berjauhan sedangkan aq di selatan, dan kau diutara. Dan lebih memeningkan aq yang dia TAK PERNAH MENIPU berbanding diriku yang SABAN HARI MEREKA-REKA CERITA TIPU PALSU ! jujur, kasih itu dah berputik. Dah hampir disemai, tapi aq takut nak berkata YANG SEBENARNYA ! dia tak pernah meragui aq, malah dia percaya setiap sebutan aq . dan dia pernah mengingatkan aq supaya JANGAN MENIPU. Dan aq melakukannya jugak !
          Lari ? suatu hari nanti.. tapi aq pernah merasai keperitannya. Pernah rasa sakitnya. Kalau aq lakukan kepadanya ? aq tak sanggup dia merasa sedangkan AQ ADALAH YANG PERTAMA DALAM HIDUPNYA ! aduhaii, berkenalan yang tak jangka dan tak duga ! aq tak pernak MENYESAL berkenalan dengannya tapi aq menyesal melihat keadaan ini yang aq tak sangka begitu seriusnya dia .
          Apa perlu aq buat lagi ? dia tak pernah meminta dan cuma aq sahaja menginginkan. Dia tak kisah dan cuba melayan kerenahku dan dia sekali lagi MENGINGATKAN aq bahawa dia tak mahu aq menyayanginya hanya kerna kisah lama itu dan dia teramat mahukan aq dalam KEHIDUPAN SEBENAR dia. Dia sendiri tak mahu aq begini, inginkan yang abadi dan mahu perubahan sopanku KEMBALI ! tapi bukan mudah semua itu, sebab kau belum sepenuhnya kenal diriku.
          Setiap hari disebut sayang semakin hari aq MENCEMBURUI nama PALSU aq. Dia menyayangi NAMA itu, semakin hari dia rindu WANITA TAK WUJUD ITU ! berdosanya aq sedangkan aq adalah heyyat ashiya sebenar-benarnya. Ya ALLAH, jijiknya aq dengan penipuan ini ! bebannya dugaan yang aq timbulkan ini !
          You, yat mohon ampun. Walaupun kita berkenalan dalam waktu yang singkat, yat nampak kejujuran itu. Yat mintak maaf jugak walaupun setiap hari tak lekang maaf dari setiap butir bicara you. Yat terasa amat bersalah. Walaupun you tak pernah tahu ruang sosial ini tapi yat nak you tau yang yat mula inginkan you. Dia tak wujud sebab yat mereka-reka. Ya, memang yat yang berdosa sayang. Memainkan perasaan you. Tapi yat nak you tau satu saja bahawa yang sayangkan you adalah yat. Maafkan yat.. tapi percayalah, semua ini ada sebabnya. assalamualaikum.

No comments: