Followers

21 January 2012

berat untukkuassalamualaikum.


petang yang redup, damai sangat sangat. terdiam sejenak bila terkenang cerita lama, kisah lama. gugur jantung aq dibuatnya bila dia melamarku ! mahu jugak aq menjerit kepada DUNIA yang dia milikku. tapi ternyata ada yang tersekat sesuatu. aq kaget bila semua ini belum di umumkan. aq gusar apabila dihebahkan kerana aq dah lama keseorangan. bicara hati tak dapat menyangkal segala penipuan ini.


terlalu dalam maksud kau itu. suka tak bererti kasih. kasih tak bererti sayang. dan sayang tak bererti CINTA. terlalu berat untuk aq ungkapkan ! bagiku, semua yang menghormatiku, meyanyangiku itu adalah diantara orang KESAYANGANKU. tapii, apabila CINTA itu kau ucapkan.... aq kelu teramat sangat ! terdiam dan akhirnya 'aq tetap sayangkan kau'


macam mana aq nak mulakan ea ? nak berterus terang ? tapi sebenarnya aq tak harapkan ia menjadi ! dan tak sangka LAIN jadinya, berubah segalanya ! sahabat, ini hak persendirianku tapi aq mahu segalanya kongsi denganmu tapi.. aq tidak tahu mulakan bagaimana dan bagaimana ceritanya. kusut ! terus terang, aq sudah dimiliki cuma terasa belum bersedia lagi..


dia mula istimewa, mula menjadi yang pertama tapi fobia lama tetap buatku makin berhati-hati dengan kelaknya. bagaimana ? sumpah ini amat merisaukan aq ! tapi aq diamkan. dia belum sepenuhnya mengenaliku. belum tentu sepenuhnya menyintaiku. tapi mesti tetap ada ragu-ragunya bukan ? tak berani sungguh hati ini memberikan kepadanya. tidak lagi.


YA ALLAH... jujurkanlah hati ini ! berikan ketabahan, berikan dimana kebenarannya. LUASKAN pandanganku, tutupkanlah KEJAHATAN ITU. kerna aq mahu SEORANG jejaka sahaja yang kubawa apabila ke SYURGAMU.

No comments: