Followers

24 February 2012

adam HAWA ♥

assalamualaikum

terbelenggu otak nie seketika dengan hal cinta gantung nie. kesabaran yang tinggi. mohon YA ALLAH. bangkitkan kemanisan cinta itu, membawa kami kepada yang diredai. serius memang aq di uji lagi. di uji apabila cuba menyintai dan dicintai. sungguh tak bisa aq menahannya . sungguh aq bukan orang kuatnya. dan sesungguhnya aq bukan orang pilihannya .

bergolak ibarat hanya nestapa. oohh, uniknya perasaan yang diagungkan sedangkan tak kisah hati dirobek robek berkecai. kau cuba memperbaiki, tapi sudahnya begini. tiada hentinya, tiada akhirnya.

susahnya nak berkata dia bukan milikku lagi. susahnya hendak berkata yang dia punyai lagi satu. dan hinanya diri ini punya hati yang lama membeku. aq biasa sahaja. tiada air mata. kerna aq bukan seperti dahulu hanya tangisan peneman jiwa.

berkhayal aq untuk menjadi sempurna dihadapanmu. tapi aq sedar, sesempurna aq, kau tetap bukan milikku. bukan sainganmu. dan bukan buatmu.


Aku hanya ingin kau tahu
Besarnya cintaku
Tingginya khayalku bersamamu
Tuk lalui waktu yang tersisa kini
Di setiap hariku
Di sisa akhir nafas hidupkumohon ya TUHAN, aq mahu pelengkap hidup. menjadi sempurna bak HAWA. mencari pelindung sesuci jiwa ADAM yang tetap dengan janji dunia AKHIRATNYA..

insyaALLAH.

No comments: